Renate Lade  
   
 
   Hjem
 
Om Renate Lade

Renate Lade kommer opprinnelig fra Sykkylven på Sunnmøre. Hun er utdannet pedagog og coach, noe som preger tekstene. Renate Lade har en lang musikalsk karriere bak seg og var m.a. med i "Kantoriet" som var huskoret i Rune Larsen sitt program "Absolutt Norsk". Ellers hadde hun der en del oppdrag på TV som korist til forskjellige populærartister.
De siste 2 – 3 årene har hun laget egne melodier og tekster som nå for første gang resulterer i et plateprosjekt. Med tekstene ønsker Renate å formidle et menneskesyn som sier at den viktigste livsoppgaven til et menneske er å finne sin egen vilje, sin egen stemme og skape sin egen historie.

Renate Lade og musikken
Musikken til Renate omtales som rolig og reflektert. Den blir av mange plassert i genren vise/klassisk pop musikk. Mange beskriver musikken også som melodiøs. Musikken er inspirert av møter artisten har hatt med mennesker og handler mye om samspill og relasjoner, for ikke å glemme kjærligheten. Dette er en plate for deg som undres over hvorfor vi som mennesker stadig påvirkes av hverandre og hva som skal til for å komme et skritt nærmere mot det å finne håpet og troen på seg selv og livet. Albumet formidler stemninger som kan bidra til refleksjon. Pianoet forsterker dette gjennom sin meditative måte å spille på.